RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline


Gastenboek literaire website RozemarijnOnline

Vraag en antwoord

home           gastenboek
Onderwerp: Compliment
(23 juni 2009)


Beste Rozemarijn,

Allereerst mijn compliment voor de website.
Aangezien ik nu wat meer tijd heb voor andere dingen dan werken, ben ik begonnen met wat meer te lezen over zaken die mij vroeger niet interesseerden (of waar ik niets of weinig van begreep), zoals poezie.

Internet is een geweldige uitvinding, je hebt binnen een paar uur enorm veel informatie verzameld (zelfs hier aan de andere kant van de wereld). Nog niet zolang geleden om iets over een onderwerp als Nederlandse poezie te weten moest je boeken aan de andere kant van de globe bestellen vaak via familie. Het duurde vaak maanden en kostte een vermogen.

Ik heb erg veel aan uw/jouw website gehad. Goed te lezen en toch een inhoud op een behoorlijk niveau.

Vooral de besprekingen van de gedichten waren erg interessant. Veel andere websites zijn zeer moeilijk leesbaar, niet zo zeer qua inhoud, maar 'je valt erbij in slaap'.

Ik heb een vraagje over uw/jouw eigen gedicht (De Pelgrim). Ik kreeg de neiging om woorden te gaan schrappen. Dit heb ik in mijn werk heel vaak moeten doen en het zit er nog echt in. Had u/je hier (uitgebreid taalgebruik) een speciale reden voor?

U nogmaals bedankend voor uw geweldige website en met vriendelijke groet,

Rik.
Antwoord     (24 juni 2009)


Dag Rik,

dank voor je uitgebreide complimenten over mijn website. Het is altijd leuk om iets van een van je bezoekers te horen. Ik kan in de statistieken zien dat mijn pagina's over poeziegeschiedenis en versanalyse zeer goed worden bezocht, maar leuk om te horen dat je er wat aan hebt gehad.

W.b. je vraag over de Pelgrim: het is een vrij episch (verhalend) gedicht, daarom maak ik vnl. gebruik van volzinnen. Verder is het ook een kwestie van voorkeur en ligt het aan het gedicht / het onderwerp. Je kunt het vergelijken met de drie andere gedichten van mijn hand die op de site staan (onder poeziegroep Ithaka: 'om te lezen')

Gedichten uit Ithaka - Rozemarijn

Waarschijnlijk ben ik net wat minder van het schrappen dan jij. Leuk dat je ook schrijft. Enne... ik ben het met je eens dat internet een geweldige uitvinding is. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe ik ooit zonder heb gekund.

Hartelijke groet en nogmaals dank dat je de moeite hebt genomen wat te laten horen.

Rozemarijn.

RozemarijnOnline

Re:     (25 juni 2009)


Dag Rozemarijn,

Bedankt voor de uitvoerige reactie.

Ik heb de andere gedichten ook bekeken. Toen ik de eerste keer de website doorging dacht ik dat ik dit blok had gehad. Maar het was het blok nieuws en niet de gedichten. Bij deze gedichten komt inderdaad geen moment de gedachte naar wat te schrappen op. Was je overigens bij het opzetten van de Pelgrim niet bang dat de 'feiten er om heen' de aandacht van de hoofdlijn van het gedicht afleiden?

Groeten weer,

Rik.
Re:     (25 juni 2009)


Ha Rik,

Je hebt gelijk: een uitvoerige analyse leidt natuurlijk enorm de aandacht af. Maar daar gaat het nou juist even om op die pagina. Na een paar keer weten mensen beter waar ze op kunnen letten (sommige mensen hebben daar trouwens een ontzettende hekel aan).

Hoe dan ook; het is verder niet zo'n belangrijk gedicht voor mij. Ik heb het geschreven nadat ik '100 jaar eenzaamheid' van Marquez had gelezen. Dat surrealistische sprak me aan.

Veel plezier nog met je poezie-queeste!

Met groeten, Rozemarijn.
Versanalyse en interpretatie


Home        Gastenboek        Gastenboek 2009