RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline


Gastenboek literaire website RozemarijnOnline

Vraag en antwoord

home           gastenboek
Onderwerp: Annie M.G. Schmidt jaar
(mei 2011)


In mei is het Annie M.G. Schmidt jaar begonnen, naar aanleiding van haar honderdste geboortedag.

Ter gelegenheid daarvan heb ik vier gedichten van haar op mijn YouTube pagina gezet: www.youtube.com/user/RozemarijnOnline

Onder elk gedicht staat een korte bespreking. Als je bent ingelogd, kun je klikken op: 'Ik vind dit leuk' (duimpje omhoog).

Ook bij de andere gedichten kun je natuurlijk 'Ik vind dit leuk' aanklikken als je wilt  ;-)   Recent heb ik gedichten toegevoegd van onder andere Ida Gerhardt, Gerrit Achterberg, Rutger Kopland en Constantijn Huygens.

Veel poëtisch plezier, Rozemarijn.
Reacties     (mei/juni 2011)Dit is ontzettend leuk Rozemarijn! De gedichten van Annie M.G. zijn toch altijd heel bijzonder en je draagt dat prachtig voor.

Heel veel liefs, José.


∗   ∗   ∗


Jeetje Ro, wat een verzameling is het al geworden, ik had geen idee! Je hebt wel eens eerder een linkje naar je YT-pagina gemaild, maar daarna heb ik er eigenlijk nooit meer naar gekeken. Mooi gedaan! Ik heb 'm in m'n favorieten gezet, zodat ik er een oog op kan houden ;-).

Liefs! L4A.


∗   ∗   ∗


Wat ben je druk geweest, Ro, met het uploaden van gedichten! Echt super leuk! Vinden J en V ook! Wist niet dat het Annie MGS jaar is, zal het even Twitteren ;-)

Ze zijn stuk voor stuk ontzettend goed gelukt: niet alleen de mooie toepasselijke afbeeldingen, maar ook het inspreken en het verschijnen van de teksten. Soms per strofe, soms in een keer - heel afwisselend maar toch een geheel! Ik Twitter er over met een linkje - hopelijk levert dat extra (nieuwe) bezoeker op!

Succes ermee! Liefs, M'lijn.


∗   ∗   ∗


Lieve Rozemarijn

Ik las 3 Twitterjes van Marjolijn die me nieuwsgierig maakten: gedichten van Sterre en Annie M.G. Schmidt! Tjonge, wel 14 nieuwe gedichten op je YouTube-site. Heel mooi gedaan, Rozemarijn!

Ik las ook 'de witte waterlelie', die een bijzonder plaatsje in mijn hart heeft. Maar de andere spraken me ook heel erg aan - goede keuzes, mooi voorgedragen!

Echt genieten! Liefs, Marijke.


∗   ∗   ∗


Hee R'rijn,

Wat mooi en leuk! En je hebt er al een heleboel ingesproken, ook van Huygens zie ik!

Duimpje op, duimpje omhoog!

Liefs, Lotte.


∗   ∗   ∗


Hee Rozemarijn, wat leuk!!! Sabine.


∗   ∗   ∗


Hoi Rozemarijn,

Leuke gedichten van Annie M.G.! Erg leuk ook, hoe je op je site steeds afbeeldingen hebt uitgekozen bij een gedicht. Ik vond ze vaak heel goed getroffen.

Liefs van Marjolein.

Voordrachten gedichten Annie M.G. Schmidt: www.youtube.com/user/RozemarijnOnline
Versanalyse en interpretatie


Home        Gastenboek        Gastenboek 2011