RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline


Gastenboek literaire website RozemarijnOnline

Vraag en antwoord

home           gastenboek
Onderwerp: Ontdekking
(1 december 2013)


Beste Rozemarijn,

Wat goed dat ik jou - lees: jouw website - gevonden heb.

Ik was al tijden op zoek naar een soort uitleg- en analysesite op het gebied van poëzie, en welnu, op deze mistroostige zondagse herfstdag, werpt het digitale toeval mij jouw webstek in de schoot.

Namens de mensheid in het algemeen en mezelf in het bijzonder, zeer bedankt voor je inspanningen om poëzie toegankelijker te maken. Literaire kunst van Lodewick is overigens ook gratis als PDF-bestand op te halen:
http://www.dbnl.org/tekst/lode004lite01_01/downloads.php
Wellicht kun je dit op de pagina's waar je aan Lodewick refereert, opnemen.

Ondergetekende is vertaler - alleen passief, vanuit het Duits en het Engels in het Nederlands - en ik neem aan dat ik jouw toestemming heb (indien onterecht, graag een korte terechtwijzing) om een link naar jouw website op te nemen in mijn eigen webgebeuren (http://janmartens.info).

Met vriendelijke groeten,

Jan.
Antwoord     (2 december 2013)


Dag Jan,

heel hartelijk dank voor je complimenteuze mail; ik waardeer het ontzettend dat je de moeite hebt genomen om dit te schrijven en aan mij te sturen.

Ook dank voor de link naar dbnl (die website groeit nog steeds -net als Google Boeken- en het zou eigenlijk goed zijn om eens in de zoveel tijd opnieuw te kijken of boeken er ondertussen vindbaar zijn). Ik zal de link zeker toevoegen aan m'n poezie-pagina's.

M'n websites (ik heb nog 2 andere) liggen al een tijdje nogal stil, doordat ik bezig ben met Nederlandse lessen op youtube te zetten, voor een neefje/nichtje die zijn opgegroeid in het buitenland. Maar het is zeker mijn bedoeling om het aantal gedichtenbesprekingen uit te gaan breiden (maar dan op de middellange termijn).

Links opnemen lijkt mij overigens altijd toegestaan (het is denk ik wat het 'web' tot een web maakt). Toevallig, overigens, heeft de online 'Universiteit van Nederland' afgelopen maand 5 colleges van Geert Buelens online gezet, waarvan de laatste 3 over poezie gaan. Wellicht leuk om een druilerige, gure, bijna-winter-namiddag mee op te fleuren (http://www.universiteitvannederland.nl).

Ik wens je veel poezie-plezier en nogmaals dank voor je berichtje!

Vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Literaire website RozemarijnOnline
Versanalyse en interpretatie


Home        Gastenboek        Gastenboek 2013