RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline


Gastenboek literaire website RozemarijnOnline

Vraag en antwoord

home           gastenboek
Onderwerp: Prachtige poëziekaarten Ithaka!
(1 maart 2014)


Dag Rozemarijn,

Hartelijk bedankt voor de ontzettend mooie poëziekaarten. Ik ben er erg blij mee. Heb ze gelezen en zal ze zeker nog meer dan eens herlezen en daarna natuurlijk iemand mee verrassen. Prachtig!

Wat mooi, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van jullie dichterscollectief waarbij Odysseus' reis wordt aangehaald.

Verder ben ik erg blij je site te hebben gevonden. Ik zocht naar de Griekse tekst van het gedicht Ithaka van Kavafis. Met veel plezier heb ik al wat rondgekeken en zal er nog graag vaker kijken.

Misschien ken je het maar het volgende toepasselijke gedicht kwam ik pas tegen: een prachtige ode aan de Man van de Duizend Listen en zijn geestelijk vader! Ik stuur het hieronder mee: Homeros, van Bertus Aafjes.

Hartelijke groeten en fijn weekend!

Gerda.
Antwoord     (2 maart 2014)


Dag Gerda,

Dank voor je aardige complimenten over onze poeziekaarten! Heel attent van je dat je de moeite hebt genomen om dat te laten weten. Ik heb je reactie (zonder je mailadres natuurlijk) doorgestuurd naar de andere dichters die op de kaarten staan.

Dank voor het toesturen van het puntgave sonnet van Aafjes. Ik kende het niet en ik vind het heel mooi. Fijn dat ik het heb leren kennen; een leuke verrassing als dat ineens in je in-box verschijnt!

Nogmaals dank en natuurlijk veel poëzie-plezier toegewenst! Met vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Zie de bespreking van het gedicht: Homeros - Bertus Aafjes.
Versanalyse en interpretatie


Home        Gastenboek        Gastenboek 2014