RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline


Gastenboek literaire website RozemarijnOnline

Vraag en antwoord

home           gastenboek
Onderwerp: Gedicht afspelen
(6 mei 2014)


Dag Rozemarijn,

Met veel genoegen heb ik op YouTube de opname gezien en beluisterd van het gedicht 'Onvervreemdbaar' van Ida Gerhardt, door u gedeclameerd.

Ik zou het filmpje graag willen laten zien tijdens een 'Preek van de Leek' die ik a.s. zondag ga houden. Het persbericht daarvan stuur ik even mee, zodat u mijn verzoek kunt plaatsen.

Helaas zal het vermoedelijk niet mogelijk zijn om gebruik te maken van internet op de betreffende locatie, dus zit ik met een probleem.

Uw filmpje downloaden van YouTube, zodat ik het gewoon in de bestanden op mijn laptop kan opnemen, is niet mogelijk.

Zou het wel mogelijk zijn dat u mij een bestand stuurt waar dat filmpje op staat? Ik weet überhaupt niet of dat technisch mogelijk is en los daarvan, of u bereid zou zijn uw filmpje zo te delen met anderen. Maar ik ben gewoon maar zo vrij om het te vragen.

Ik beloof er natuurlijk heel zorgvuldig mee om te gaan. Het is geen commerciële bijeenkomst en zelf krijg ik alleen een flesje wijn of een bloemetje voor de moeite :).

In de hoop van u te horen, groet ik u vriendelijk,

Tineke.
Antwoord     (6 mei 2014)


Dag Tineke,

dank voor uw/je compliment, leuk om te lezen. Wat leuk dat je het plan hebt opgevat om mijn filmpje van 'Onvervreemdbaar' af te spelen tijdens de voordracht. Het is een mooi gedicht, en ik heb ook altijd het beeld van het lezende meisje erg mooi gevonden.

Twee afwegingen. Ik ben geen wiz-kid, helaas - maar ik heb het filmpje hier in m4v-formaat. Dit kan niet door elk afspeelprogramma worden geopend.

Ik heb al even gekeken of ik het nog in een ander formaat kan opslaan - maar dat kan alleen als ik het filmpje opnieuw opbouw (tja, het is 'al' van 2011, dat is blijkbaar al stokoud in computertermen). Het waren mijn allereerste pogingen om filmpjes te maken, waardoor er helaas veel ruis in zit.

De tweede overweging. Het filmpje beslaat ong. 10Mb. Ik weet niet of GMail zo'n zwaar bestand accepteert. De opslagruimte van GMail is 20Mb, las ik op hun help-pagina's, dus wellicht kan ik een poging wagen. De enig andere mogelijkheid die ik ken om zware bestanden naar elkaar te sturen, is DropBox, maar dat kan alleen als je daar beiden inlogt.

Sorry dat het een beetje technisch antwoord is. Mijn voorstel is: als je denkt dat het m4v-bestand op je computer te openen zou moeten zijn, laten we dan een poging wagen om het met de mail te versturen.

Laat het me maar weten, dan stuur ik een mail met het filmpje.

Veel succes met de voorbereidingen voor de Lekenpreek - altijd weer spannend de laatste dagen van voorbereiding, naar mijn ervaring.

Met vriendelijke groet,

Rozemarijn.

---

Onvervreemdbaar - Ida Gerhardt

Re:     (7 mei 2014)


Dag Rozemarijn,

Wat leuk, zo'n snel en positief antwoord!

Ik geloof eigenlijk wel dat het zou moeten lukken. Zelf ben ik evenmin een nerd, maar ik heb wel kinderen die het e.e.a. weten op dat gebied, dus ze kunnen me wellicht helpen hiermee. Het mooiste zou natuurlijk zijn om het zonder hun hulp voor elkaar te krijgen :)!

Een goed middel om grotere bestanden te versturen is via WeTransfer, ken je dat? Dat werkt heel simpel. Je hoeft je er niet voor te registreren en kunt er direct gebruik van maken. Als je het wilt proberen via Wetransfer, dan graag. Wie weet gaat dat lukken.

Ik heb idd ook gemerkt dat de geluidskwaliteit niet optimaal is, d.w.z. dat het geluid wat zacht is. Maar, net als jij, vind ik het beeld ook heel erg mooi.

Hartelijke dank bij voorbaat en hartelijke groet,

Tineke.

Re:     (7 mei 2014)


Dag Tineke,

ik probeer het gewoon allereerst per mail. Ik gebruik daarvoor m'n tele2-mailadres, want dit rozemarijnonline-adres heb ik gratis bij m'n website voor m'n gastenboek en staat geen grote bestanden toe.

Het komt jouw kant op. Ik hoop inderdaad dat het geluid goed genoeg is voor een zaaltje - ik ben later een youtube-kanaal met Nederlandse les begonnen en ik heb van die poezie-filmpjes wel veel geleerd over opnemen en filmpjes in elkaar knutselen; maar ik had misschien beter met willekeurige gedichten moeten beginnen, en m'n favoriete gedichten moeten bewaren tot ik er echt handig in was geworden ;-)

Maargoed, het blijft een mooie combinatie van tekst en beeld, en als mensen kunnen meelezen is het ook al makkelijker te verstaan.

Zie m'n volgende mailtje.

Met vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Re:     (7 mei 2014)


Dag Rozemarijn,

Het bestand is binnen, opgeslagen en... het werkt! Mijn dank is groot!!

Ik hoop dat het niet te veel moeite voor je is geweest? Wat betreft het geluid: Ik heb een blue tooth-box en dat kan heel goed werken. Die kwam onlangs zelfs goed van pas in een eeuwenoud kerkje in Frankrijk waar geen geluidsinstallatie was!

Dat men kan meelezen is idd een voorwaarde. Ik maak handouts en heb bewust niet gekozen voor Powerpoint. Overigens ben ik ook daar nog steeds niet bedreven in. Maken is geen probleem, maar de afhankelijkheid van techniek en apparatuur maakt toch dat ik me er niet zeker over voel. Als dingen misgaan is dat zo jammer. Het is me een keer overkomen met een lezing waar ik muziekfragmenten bij gebruikte. Op één van de locaties lukte het niet om alles aan de praat te krijgen en er was niemand aanwezig die er verstand van had.

Ik zal een handout sturen als die klaar is.

Hartelijke groet,

Tineke.

Re:     (7 mei 2014)


Fijn dat het het in één keer doet! Mooi.

Ja, apparatuur en programma'tje zijn geweldig - maar het moet wel werken...

Een mooie lees-lezing gewenst!

Met hartelijke groet weer,

Rozemarijn.

Re:     (8 mei 2014)


Dag Rozemarijn,

Zoals beloofd stuur ik je de handout van mijn 'Preek". Zo heb je een idee van de context waarbinnen jouw declamatie te horen en te zien is zondag.

Hartelijke groet,

Tineke.

Re:     (10 mei 2014)


Dag Tineke,

dank voor het toesturen! Het wordt vast een mooie bijeenkomst morgen.

Veel plezier en veel succes!

Hartelijke groet,

Rozemarijn.

---

Onvervreemdbaar - Ida Gerhardt
Versanalyse en interpretatie


Home        Gastenboek        Gastenboek 2014